Manuaaliset käsittelyt ja faskiamanipulaatio

Manuaaliset käsittelyt ja faskiamanipulaatio

Fysioterapiassa on lukuisia mahdollisuuksia käyttää erilaisia manuaalisia käsittelyjä. Tunnetuimpia niistä on erilaiset hieronnat, jotka ovatkin osa lihashuoltoa. Erilaiset nivelten ja kudosten mobilisointitekniikat ovat yleisiä samoin kuin myöskin manuaaliset vetohoidot.

Faskiamanipulaatiot eli fasciakäsittelyt ovat tehokkaita menetelmiä hoitaa kehon kipua ja liikehäiriöitä. Faskia on kollageenisäikeinen kudosverkko, joka ympäröi elimistömme jokaista kudosta, lihaksia, luita ja sisäelimiä. Faskiat jaetaan kolmeen eri tyyppiin: pinnallinen faskia joka on ihon alla, syvä faskia joka on lihaksen pinnassa ja viskeraalinen (sisäelimiin liittyvä) faskia. Kullakin faskiatyypillä on omat anatomiset ja biomekaaniset ominaisuutensa ja yhteys niitä ympäröiviin rakenteisiin.

Faskiamanipulaatio (FM) on italialaisen fysioterapeutti, Luigi Steccon kehittämä menetelmä jossa pääasiallisesti käsitellään syvää faskiaa joka on yhteydessä lihaksiin. Jos syvän faskian kerroksien välissä ei tapahdu liukua, aiheutuu siitä kipua ja liikerajoitusta. Tässä menetelmässä rajoittunut tai kivulias liike voidaan manuaalisella käsittelyllä palauttaa kivuttomaksi ja saada lisää liikelaajuutta manipuloimalla tiettyä faskia-aluetta ja sen faskiapisteitä. Syvä faskia on tärkeässä roolissa liikkuessa, se toimii voimanvälittäjänä ja siinä on paljon hermopäätteitä jotka aistivat asentoa ja liikettä sekä kipua.

Ota yhteyttä - kysy lisää

Yhteystiedot

Tyrvään Fysioterapia
 Puistokatu 11
38200 Sastamala

puh: 050 3301 358
email: ekimpanpaa@gmail.com

Elina Kimpanpää
Fysioterapeutti

Lataa CV
© 2020 Tyrvään Fysioterapia. All rights reserved.